lauantai 4. helmikuuta 2012

Olisi voinut olla toisinkin...

Tässä vaiheessa oikeastaan jo harmittaa, että Väyrynen ei päässyt toiselle kierrokselle. Kamppailu olisi ollut mielenkiintoisempi. Väyrysen takana olisivat olleet keskustalaiset ja suurin osan Perussuomalaisista, todennäköisesti moni SDP:stä ja Vasemmistoliitostakin. Väyrynen olisi ollut EU-kriittisten ja ehkä maahanmuuttokriittistenkin ehdokas. Vasemmistolle hän olisi ehkä kelvannut jonkinlaisena "vähemmän porvarina" kuin Niinistö. Luulen, että Väyrynen kävi sen vuoksi niin kovan vaalikampanjan, että hän oli laskenut, että hänellä olisi oikeasti mahdollisuus voittaa toinen kierros, jos hän sinne pääsisi. Kun tätä asiaa miettii, näin olisi voinut käydäkin.

Takkirauta-blogia kirjoittava nimimerkki "Ruukinmatruuna" pitää Väyrystä huippuälykkäänä henkilönä, joskin kierona kuin korkkiruuvi. Loppukierroksella ei olisi ollutkaan vastakkain Abrobaturin opinnäytetyöstään saanut Abrobaturin ylioppilas ja opintonsa keskeyttänyt Laudaturin ylioppilas vaan edellä mainittu vastaan yleisarvosanaltaan Laudaturin ylioppilastodistuksen kirjoittanut Valtiotieteiden tohtori. Väyrysellä on lukion todistuksessa matematiikasta ja fysiikastakin täydet kympit.

http://static.iltalehti.fi/presidentinvaalit/todist_niinisto_712TM_pd.jpg
http://static.iltalehti.fi/presidentinvaalit/todist_vayrynen_712TM_pd.jpg
http://static.iltalehti.fi/presidentinvaalit/todist_haavisto_712TM_pd.jpg

Tämän jälkeen kukaan ei voi enää sanoa, etteikö heikoilla koulutodistuksilla voisi pärjätä myöhemmässä elämässä. Kansa ei halua liian fiksua tyyppiä johtajakseen. Nyt jännätään enää vaalituloksen prosenttilukuja. Onko Haaviston kannatus alle vai yli 40 prosenttia. Tässä olisi vedonlyöntikohde. Tai kuka arvaa lähimmäksi. Jos jostakin luvusta pitää lähteä, arvaan Haavistolle 42 prosenttia, mikä on yläkanttiin mielipidemittauksiin nähden. Voidaan nimittäin nähdä sellainenkin ihme, että kansan syvät rivit vyöryvät suurin joukoin vaalipaikoille äänestämään sen puolesta, että ei vain missään tapauksessa homoa valittaisi tasavallan presidentiksi. Silloin Haaviston kannatus jää alle neljänkymmenen prosentin. Mutta veikkaan nyt kuitenkin luvuksi 42, koska pitäähän pieni riski ottaa. Vai pitäisikö ottaa vielä isompikin riski?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.