lauantai 1. lokakuuta 2016

Päiväkirjamerkintöjä maaliskuussa 1998



keskiviikko 18.3.

Masennus jatkuu. Olen yrittänyt epätoivoissani etsiä niitä Tiede 2000 -lehdestä tekemiäni muistiinpanoja sekä kirjaluetteloa. Turhaan.

Yksi masentuneisuuteni syy on kammottava poliisivaltio, joka päivä päivältä vahvistuu ympärillämme. Minua masentaa se, että suurin osa ihmisistä ei näe eikä tajua koko asiaa. Nykyihmiset ovat kuin 30-luvun juutalaiset Saksassa, jotka kieltäytyivät näkemästä tuhoisaa kohtaloa, joka vääjäämättä odotti heitä.

Minua masentaa oma mitättömyyteni. Kun luen lehtiä, haluaisin kommentoida monia siellä olevia asioita. On masentavaa olla pelkkä vastaanottaja, vaikka itsellä olisi monesti parempia ajatuksia, jotka haluaisi tuoda julki. Mitä typerämpi mielipide lehdessä esitetään, sitä masentavampaa sen lukeminen on.

Eräs masentuneisuuteni syy on merenkulkuhallitus ja sen mielisairaat ihmisoikeuksien loukkaukset, joita kukaan ei julkisuudessa vastusta. Yli 24 metriä pitkien alusten kuljettamisen kieltäminen ihmisiltä, joiden näkökyky ilman silmälaseja on... mitä se nyt sitten onkin, on täydellistä rasismia ja äärimmäisen törkeää. Eikä kukaan kiinnitä tähän asiaan huomiota. Eikä muihinkaan pakkoihin.

Minulla on lehtileike Hesarin pääkirjoituksesta, jossa vastustetaan pelastusliivipakkoa. Juttu on ilmestynyt ennen kuin pelastusliivipakko astui voimaan. Tekniikan Maailman eräässä artikkelissa tänä vuonna oli samansuuntainen mielipide. Siinä esitettiin paljolti samoja argumentteja, joita minäkin olen monesti sanonut eli mm. yhdistettiin hukkumistilastojen raju hyppäys vuonna 1997 samaan aikaan voimaan astuneeseen pelastusliivipakkoon.

Miksi niiden kahdensadan kansanedustajaidiootin annetaan terrorisoida ihmisiä mielipuolisilla poliisilaeillaan? Mikä joku venettä omistamaton keskustalainen maanviljelijän rouva tai lapin perukoilta oleva opettaja on päättämään muiden veneilystä? Tuollaiset tyypit eivät tiedä asioista, joista he päättävät, ja todelliset päätökset tekeekin pieni lakeja valmisteleva poliisiklikki jossakin sisäministeriössä. Suomi ON poliisivaltio!!!! Todellinen valtiovalta on poliisilla. Kansanedustuslaitos on pelkästään diktaattori-poliisihallituksen kumileimasin.

Alan kallistua yhä enemmän avoimen terrorin kannattajaksi tätä mielettömyyttä vastaan. Valtio on väkivaltarikollinen, ja sellaista vastaan pitää saada puolustautua. Valtion pakkovallalla ei ole minkäänlaista legitimiteettiä - muita kun poliisin ylläpitämä väkivalta ja murhat!

Iltapäivällä kävin kirjastossa. Löysin kuin ihmeen kaupalla etsimäni Tiede 2000 -lehden sieltä. Se oli aivan pinon alimmaisena lehtilokerossa - ja oli ollut siellä tietysti viimeksi etsiessänikin. Eli ei kun uudestaan kirjoittamaan muistiinpanoja siitä. Nyt kaikki sujui jo vanhalla rutiinilla, sillä tiesin mitä etsin.

Illalla täydentelin omaa kirjoitelmaani noilla tiedelehden jutuilla.


perjantai 20.3.

Hiippailin korjaamon lähistöllä jonkin aikaa yhden eväsappelsiinin syöden, ja kun viimeksi kävelin korjaamon ohi, noin viittä vaille kaksitoista, Peugeot oli yhä koskemattomana korjaamon pihassa!

Hiippailin erilaisia oikopolkuja kirjastoon, jossa olin lähes kaksi tuntia lehtiä ja kirjoja tutkimassa - eli aikaani kuluttamassa. Koska olin hetkeä aiemmin käppäillyt katsastusaseman ohitse, vilkaisin lakikirjasta mm. auton katsastusta koskevia lakeja. Tarkoitukseni oli etsiä sieltä sanat "auto on katsastettava vuosittain" ja sen jälkeen Nykysuomen Sanakirjasta määritelmä siitä, mitä "vuosittain" tarkoittaa. Haluaisin nimittäin todistaa, että lainsäätäjän katsastamattomuuden määritelmä ja siitä juontuva sakottaminen on eräissä tapauksissa ristiriidassa katsastusta koskevan lain kanssa. No, kirjastossa ei ollut Nykysuomen Sanakirjaa V-aakkosen kohdalta, joten projekti tyssäsi.

Lakikirjan lukeminen ottaa minulla todella koville. Inhoan lakeja ja lakikirjoja niin mielettömästi. Ne ovat rikollista vääryyttä lähes joka ikisessä kohdassaan! Laki elää omaa sairasta elämäänsä ihmisten todellisesta elämästä täysin irtaantuneena. Esimerkiksi noista autojen katsastusajoista lakikirjassa oli sivukaupalla pientä tekstiä, jossa oli sääntöjä ja säännön poikkeuksia ja kuitenkin lopputuloksena täydellinen fiasko!

Jotakin uuttakin "opin" noista mielisairaista laeista, vaikka en sitä roskaa lukenutkaan kuin vähän sieltä täältä.

Laista kävi ilmi, että jos syksyllä seisomaan jätetyn auton katsastaa vapuksi 1998, ja auton viimeinen rekisterinumero on 8 tai sitä pienempi, katsastusmies lyö rekisteriotteeseen vuoden 1998 katsastusleiman, ja autolla saa ajaa seuraavan vuoden syksyyn. Mutta jos auton viimeinen rekisterinumero on 9 tai 0, katsastus määritelläänkin vuoden 1997 katsastukseksi, ja auto on katsastettava vielä toisen kerran SAMANA VUONNA. Jos tällaisen auton omistaja kuitenkin malttaa odottaa katsastamisessa ensimmäiseen vapun jälkeiseen arkipäivään, hän saa ajaa autollaan VUODEN KAUEMMIN katsastamatta!!!

Tuollaiset lait ovat täysin mielisairaita. Olen varma, että uudistetuissakin laeissa on jäljellä epäoikeudenmukaisuutta, sillä lainsäätäjä ei muuta lakeja poistaakseen epäoikeudenmukaisuutta vaan pelkästään kiristääkseen pakkovaltaa.

Minulla ei mennyt kuin viisi sekuntia keksiä laki, joka korvaisi koko tuon sivujen mittaisen sekasotkun. Uusi laki kuuluisi:

"Autoa ei saa käyttää katsastamattomana liikenteessä, jos sen ensimmäisestä käyttöönotosta on kulunut yli 38 kuukautta tai sen vuosi- tai rekisteröintikatsasatuksesta on kulunut yli 14 kuukautta."

Tuo oli vain esimerkki, ja siinä ehkä muutettiin vanhan lain sisältöä muutamilta osin. Yhteen lauseeseen saa kuitenkin mahtumaan enemmänkin. Jos esimerkiksi halutaan antaa ensimmäisen katsastuksen jälkeen kahden vuoden ajoaika (niin kuin taitaa nykyään olla), lauseen keskelle voisi lisätä muutamia sanoja: .. yli 38 kuukautta, sen ensikatsastuksesta on kulunut yli 26 kuukautta tai sen.... Siinä koko roska!

VIHAAN, VIHAAN, VIHAAN lakeja! En voisi ikinä kuvitella lähteneeni/lähteväni lukemaan lakimieheksi. En voisi tunkea itseeni sellaista saastaa. Jos pääsisin diktaattoriksi, aloittaisin heti lakien täysremontin. Ihmiset eivät osaa edes kuvitella sitä helpotuksen ja vapauden ja rauhan tunnetta, joka alkaisi virrata yhteiskuntaan, kun tuhannet eri alojen mielisairaat pakkolait kumottaisiin ja yksinkertaistettaisiin. Elinkenoelämä todennäköisesti vilkastuisi, kun ihmiset alkaisivat perustaa erilaista pienyritystoimintaa, jonka nykylait ja nykyinen byrokratia tekevät mahdottomaksi. Esimerkki tällaisesta aktiviteetin vilkastumisesta löytyy Venäjältä, jonne Neuvostoliiton hajottua tupsahti kuin tyhjästä kioskeja ja muuta pikkubisnestä. Venäjällä muutos oli tietysti monelta osin hallitsematonta, mutta sen voisi toteuttaa paremminkin. Lähtökohdatkin olivat huonot. Eikä Venäjä sitä paitsi ole byrokraatiton valtio vaan kaikkea muuta. Maanomistusongelmat ja lakien sekavuus haittaavat siellä elämää.

Vapauttaminen ei ole samaa kuin kaaos.

No nyt hyppäsin vähän aiheesta.




sunnuntai 22.3.

Käväisimme kaupungilla. Minua inhottaa kulkeminen tuolla ihmisruuhkassa.

Minua inhottaa ja vihastuttaa nykyisin lähes kaikki mahdollinen. Mielialani on jotenkin aggressiivinen ja sietokykyni alhainen. Kaiken taustalla on pohjaton inhoni systeemiä kohtaan.

Kun sain sen kirjoitelmani valmiiksi, minulla on nyt jotenkin "tyhjä" olo. En keksi enkä jaksa kirjoittaa mitään muuta. Olen todennut, että se kirjoitelmani on äärimmäisen tylsä ja typerä, eikä kukaan tule lukemaan sitä läpi. Haluaisinkin saada ajatukseni siirrettyä aivan johonkin muuhun aiheeseen, mutta ainoa vaihtoehtoinen aiheeni ovat veneet ja laivat, ja niiden ajatteleminen juuri herättää aggressiivisia tunteita merenkulkuhallituksen kieltopolitiikkaa kohtaan, ja tästä tullaankin takaisin poliittiseen kirjoitelmaani, jota yritin unohtaa. En pääse irti tästä kierteestä, sillä mihin suuntaan yritänkin ajatuksiani kääntää, vastassa on pakkojen ja kieltojen ja poliisin muodostaman raudanlujan häkin seinät. Nyky-yhteiskunnassa ei yksinkertaisesti saa tehdä mitään luovaa. Kaikki mielenkiintoinen on kiellettyä muilta kuin yli-ihmisiltä.

Ikävä kyllä, en ole yli-ihminen. Tai oikeastaan en edes haluaisi olla sellainen, sillä yli-ihmiset eivät ole oikeita yli-ihmisiä vaan viranomaisten yli-ihmisiksi määrittelemiä tyyppejä viranomaisten oman aseman kohottamiseksi (jumalaa leikkivät viranomaiset ovat tietysti asettaneet yli-ihmiskriteerit sellaisiksi, että he itse ne ylittävät). Tarkoitan tässä yli-ihmisillä lähinnä sellaisia tyyppejä, jotka merenkulkuhallitus kelpuuttaa toimimaan laivojen kansitehtävissä, ja ali-ihmisillä sellaisia, joiden merenkulkuhallitus ei katso kelpaavan kansitehtäviin. Arvelkaapa kuuluvatko poliisit yli- vai ali-ihmisiin. Ja juuri nuo samat murhaajapoliisit vahtivat aseillaan, ettei kukaan ali-ihminen vai pääsisi tekemään mitään, minkä yli-ihmiset ovat sallineet vain itselleen.

Kun tätä kaikkea miettii, maailmankuva alkaa näyttää yhä hurjemmalta. Viimeisetkin käsitykset jostakin "oikeutetusta järjestyksestä" tai lakien "hyvyydestä" ja lainrikkomisen "pahuudesta" karisevat. Tai minun kohdaltani ne ovat karisseet jo ikiajat sitten. Järjestelmä on pelkkä väkivaltainen koulun piha, jossa läpipahat isojen poikien jengit hakkaavat ja terrorisoivat pienempiä poikia tai nynnyiksi luokittelemiaan rillipäisiä poikia. Pienet pojat pääsevät joskus tulevaisuudessa tähän jengiin, mutta rillipäät eivät koskaan.

Mielestäni olisi täysin oikeutettua räjäyttää valtava pommi jonakin yönä eduskuntatalon pylväikössä, jolloin koko roska romahtaisi kasaan. Tämän teon olisi pakko herättää keskustelua kyseisen pakkolaitoksen oikeuksista piinata ihmisten elämää, vaikka ei se asioita tietysti miksikään muuttaisi - paitsi sen onnettoman pommin asettajan kohdalla, joka istuisi loppuikänsä vankilassa.

Haluaisin kirjoittaa yleisönosastojuttuja, mutta koska niitä ei julkaista, miksi näkisin turhaa vaivaa... tai hei, voisinhan tulostaa suoraan näitä päiväkirjojani. Nämähän ovat jo valmista tekstiä. Mutta on toinenkin asia: En halua tuhlata rahaa postimerkkiin. 2,80 markkaa on sentään rahaa, ja se raha menee täysin hukkaan, jos se käytetään kirjeeseen, joka päätyy roskikseen. Jos pystyisin lähettämään juttuja ilmaiseksi, lähettäisin lehteen ihan mitä tahansa roskaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.